2012. február 8., szerda

Donor egy kicsit másképp

Gondoltam írok egy keveset a donor petesejtes lombikről, de nem orvosi szemszögből, hanem csak az enyémből :)
Nálunk a szűk család / barátok tudják, hogy mire készülünk, de hogy ki a donor azt nem, az marad egész életre a mi "kis" titkunk :)
Nemcsak orvosilag, fizikailag egy nagy kihívás ez, hanem lelkileg is:

Vegyes érzések vannak bennem...

Egyrészről nagyon nagy lehetőségnek tartom, hogy kaptunk az élettől még egy icipici reménysugarat arra , hogy én is/ mi is átélhessem / átélhessük és aktív részese / részesei lehessek/ lehessünk a kilenc hónapnak.
Másrészről tele vagyok kétségekkel, kérdésekkel és nyomom el magamban a reményt, nehogy nagyot esek, mert félek a felkeléstől. Már annyiszor fel kellett állnom, hogy egyre nehezebb.... De közben bízni akarok, hinni hogy hamarosan vége a mi utunknak.

Félek, hogy hogy fogjuk megoldani a kezelést. Eddig magamért feleltem, de ez most változik, mi lesz ha nem ugy reagál, mi lesz ha nem bírja a kezelést, mi lesz ha..... és csak tódulnak a kérdések.
Mi lesz ha ez sem segít és végleg fel kell adni...., hogy fogjuk azt túlélni, hisz még ilyen közel sosem voltunk a végéhez bárhogyis alakuljon.

És milyen érdekes, csak aki nagyon közel áll hozzám, nem még ez nem is igazán jó szó, hanem aki tényleg ismer és átélte velem át akarta érezni velem az elmúlt 6 évet, az érti meg hogy min megyek keresztül, másnak ez olyan természetes (családon belül), mintha azt momdanám, hogy megittam 5 l vizet, megyek pisilni........

Közben elkezdtem felkészülni (igen így írom, mint egy vizsgára): vitaminokat szedek, odafigyelek az étkezésemre, heti 2x mozgok....stb.

Igen tudom, kicsit nevetséges, de ugy vagyok vele, hogyha tudom hogy mindent megtettem, talán könnyebb elfogadni bármi is jön.....

2 megjegyzés:

  1. Másnak olyan természetes... mert végig sem gondolja, csak azért... nem az övé az ügy, ezáltal semmi. Ancsi! Kitartás, most mennie kell a dolognak! Szorítok ezerrel! A donort ismeritek? Hogy megy ez?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :)
    Itt nem nagyon akarok a donoról, csak felületesen mesélni, de ha írsz emailt, ott szivesen :)
    anita_molnar2@freemail.hu

    VálaszTörlés